Tuesday 10 December 2013

Episodul 3


Romanca activa sexual: o amestecatura de vodevil Onassis si parasuta de Pantelimon. Si probabil HBO are impresia ca face educatie cu caricaturile astea chic lit. 

Vasluianu e "Delfinul, 38 de ani, divortat, superb. Din Bucuresti". 

"Superbitate, esti ok?"


Delfinul si Tandresse de fapt se cunosc de ani de zile, dar cum doar becul de la baie e aprins, ei nu se recunosc. E genul de conventie "intelect-de-limita" de dragul progresului narativ de care se plangeau oamenii pe vremea lui Chaplin si pe care nici indienii n-o pot pune-n scena fara sa izbucneasca in dans si rasete. Pentru HBO Romania e perfect credibil. Doar serialul a costat multi bani si trebuie sa te uiti ca prostul. 


La asa serial, asa metafora vizuala post-ejaculare. Pentru asta n-a scris Byron vreun cantec ragusit? 

Absolut jenante cadrele de tranzitie, cateva whoosh-whoosh-uri cu vitrine de magazine de bijuterii si trecatori imbracati mai cu dichis de la second hand. La urma urmei, de ce toti oamenii din serialul asta par a avea venituri de cel putin 5000 de euro pe luna desi au joburi gen secretara?

Nasoasa a cheltuit cel putin vreo 2000 de lei in 40 de secunde de montaj sa-i faca pe plac lui Vasluianu. Byron se screme pe fundal. 


Ma intreb daca in pauzele publicitare reclamele sunt tot la ulei, carne la reducere si medicamente pentru cardiaci diabetici si cu varice. Doar e acelasi sector demografic cu o pitzi dupa un shopping bukkake.  


In sfarsit, putin bun simt, camasa de la Totul 3,9. 


David e florar. In felul acela neingrijit-bunoc. Nicholas Sparks ar fi mandru. Anticipez un cliseu despre latura protectiv-paterna a gradinaritului si care va produce sub tipa o balta. 

"Ghici cine a fost fetita buna si nu a vomitat micul dejun azi". 



Absolut toate relatiile dintre femei sunt determinate de bataia pe un barbat. Pe cocalarul florar se bat momentan doua, pe Vasluianu vreo trei. 


Desigur, lesbiana e perfida. E maseur si-si foloseste jobul pentru a se uita lasciv la gagici dezbracate. Si va seduce o femeie nefericita in casnicie- nevasta lui Vasluianu (asta e credibil). Evident ca HBO incadreaza un minoritar prin trasatura care il face minoritar din start- in cazul asta atractia sexuala pentru o alta femeie. 

Dar desigur, nu asta e intentia, Doamne feri, e un serial modern, progresist, conectat la lumea de azi, doar a costat multi bani si sunt multi figuranti si canta Byron. 

"Relaxarea finala dureaza 10 minute". Ce viata buna o fi avand Lia Bugnar. 

"Nu te apas prea tare? Nu, nu, ma apesi exact cat trebuie". Cineva s-a uitat la softcore pe Prima TV

Lesbiana nu-si poate face meseria pentru ca s-a excitat atingand o clienta. Fantastic. 


Usile intredeschise de apartament continua sa aiba un rol esential in mentalul romantic autohton. Degetele rasfirate ale lui David pe incuietoarea-centura de castitate, precum si privirea de catelus Labrador exprima atat de bine tragedia iubitilor cu stea in frunte, despartiti de crunta realitate: David a lasat-o grea pe Iasmina-cea-fara-de-talent-in-a-livra-si-o-replica-de-gen-Ce-faci. 

Asadar, David-cel-protectiv va fi tata si va pune asta inaintea fericirii romantice pentru ca cliseul barbatului-soldat valorifica sexual-social datoria inainte de fericire. Nicholas Sparks ar fi foarte, foarte mandru


Romanca medie fata in fata cu adulterul sotului. 


Romanca medie fata in fata cu moartea tatalui pe care nu l-a cunoscut. 

No comments:

Post a Comment