Tuesday 14 January 2014

Episodul 8


All you can eat cultural: tech dropping (evident Apple), exotism going native  generic, tip cadou colectiv de la colegii de birou, si ceva made in Romania (asa putintel ironic, dar si onest, de cand cu comodificarea vietii la tara/neo-pasunismului- vezi mania dulceturilor/bunicilor/Secuimii). Pentru HBO asa "sunt" oamenii (sau ce-o fi tipul ala in verde, nu-mi dau inca seama).



"Poate o sa ti se para ciudat, dar aici la noi exista niste proceduri care trebuiesc respectate." Eva il pune la punct pe David pentru ca are atat de mult tonus muscular purtand o camasa apretata. E genul de replica aruncata la misto si-n filme porno cu puscariase, dar pentru "Ramai cu mine" functioneaza perfect ca si naturalism pentru personajul femeii de cariera. 

Daca nu-i iese amorul cu lesbiana maseuza, nevasta lui Vasluianu poate usor glisa spre o cariera de succes ca decorator de termostate. 


Hagiologie profesionala: doctorul nasoasei face poante cu coceanul de mar (aruncat spre un stagiar care-l prinde si-l arunca la gunoi) si face misto de nasoasa pentru ca n-a vazut Mere Rosii. Probabil ca-n manualul de foileton/soap trimis de HBO scrie ca doctorii trebuie sa fie sexy/sugubati, doar ca individul asta aduce mai mult cu un subinginer din Explozia decat cu Clooney. 


"Nu ma duc pana nu vad un zambet." Lesbienele romance vorbesc intre ele cu versuri din Fuego. 


Si sa "ti-o tragi" a ajuns un pic prea spinos pentru HBO. Vasluianu si nevasta-sa folosesc "te vezi cu cineva" pentru a-si chestiona reciproc adulterul, semn ca limbajul oamenilor normali e inlocuit de fisierul de traducere al unui episod oarecare din Tanar si Nelinistit. Astept ca oamenii sa "se simta tradati", sa le fie "luat tot ce au avut in viata", dar poate pe final vor fi "cei mai fericiti oameni din lume."  

Nevasta lesbiana lui Vasluianu ii spune ca el "e singurul barbat din viata ei", tragandu-l astfel pe sfoara- probabil cea mai inalta forma de poanta pe care o putea gandi Lia Bugnar. La cat e de vulgara mizanscena, tipa ar fi trebuit sa se intoarca spre camera, sa traga cu ochiul, iar pe fundal sa ruleze un jingle cu ragete de magar. Sau ceva byron. 

"Nu inteleg de ce te superi asa, esti prea sensibil." Jasmina, e vorba de Noul Barbat Roman Pisicos, Tudor Chirila din asta-si plateste ratele. Pentru ca bicepsul flexat-pozitie fetala-shuvitza supi e noul "are gropite". 


"Ma ataci asa fara niciun argument logic, ca un animal de prada." Mie mi se pare ca animalele de prada se exprima foarte limpede si la obiect, nu stiu ce numere din Descopera are Jasmina langa veceu. 

"Eu iubesc meseria asta!" N-ar strica daca ar fi mai putina ceapa la birou totusi. 


Cu fiecare episod, Vasluianu se descurca tot mai greu cu pronuntarea inteligibila a cuvintelor de legatura. 

Nu inteleg de ce lesbinele astea doua tot ingenuncheaza una in fata celeilalte, chiar si cand pare dificil din punct de vedere logistic. Oricum, lesbiana maseuza primeste premiul "Silvia Dumitrescu" pentru contorsionari nefiresti intr-o pereche de blugi prespalati. 


Asa un pic de plantatie chic/nunta de fotbalist cu Eva si sexagenarul sinistru, ca prea ne obisnuisem cu kitchul de Bucuresti post-industrial gen agentii de publicitate/apartamente Ikea. 


Pentru montajul de final de episod, Tony a ales, in vila sa din Toscana, o patura Ramona Design, perfect coordonata cu castrato-ul byron de pe fundal. 


byron are versuri (vaile urla, viforul izbeste, iad fluid, plange podeaua) demne de acele volume de "debut in poezie", scoase pe banii parintilor de tot felul de liceene acneice la edituri de prin Bistrita. La Litere intra fara probleme, sigur. 

No comments:

Post a Comment