Thursday 2 January 2014

Episodul 6

"Nu credeam vreodata c-o sa lucrezi cu sarpele ala PARSIV". Mie serpii nu mi se par deloc parsivi (cel mult sunt neinduplecati). Oricum, o noua scena de scandal domestic a la HBO, in care oamenii urla replici foarte cautate, ca si cum ar fi televizor. Verosimilul e salvat de faptul ca se cearta in fata TV-ului, unde altundeva? 


"Tarfa aia snoaba". Va fi o cariera scurta. 

"Scenarii din astea suprearealiste". Repede, sa-l sune cineva pe Gheorghe Preda. Oricum, e bine de stiut ca scandalurile cauzate de adulter sunt apanajul membrilor MENSA care au plasme HD ready. 

"Sa ma pupi in cur, ai auzit?" Poate asa nu ramanea gravida si puteam evita scenele astea de gelozie foarte proaste. 


Si normal, Bucurestiul e populat de adolescenti blonzi de 1,85 imbracati de la Abercrombie&Fitch. Cum sa nu te simti fugarit de "hoarde de gigabiti" in asa parc tematic despre foloasele eugeniei? 


Un nene cu accent olandez ii da bani Evei sa-si plateasca taxi-ul si ii spune c-o asteapta la hotel. Eva crede ca-i englez, el nu se opune (tot OWO e oricum). Oricum, ironic sau nu, tropul batranului din strainatate care salveaza romance in impas cu cardul bancar inca tine si nu e nicio jena in a-l pune-n scena, doar serialul a costat mult si sunt multi figuranti si arata profesionist. 

Asa arata doctorii esteticieni romani, inclusiv stetoscopul cu care... ce? Ma gandesc ca se preda Days of our lives si la scoala de actorie a lui Dragos Bucur. Individul e si pasibil de schimbul de replici al serialului(pana acum): 

"Sunt doctorul Patrascu. 
Buna. 
Ma bucur." 


"Stela Popescu a stiut ca e aniversarea mea si a venit sa-mi strice ziua". Ma gandesc ca HBO educa pensionarii de maine, care vor iesi din casa pentru a-si juca feste unii altora prin cafenele elegante, asa ca intr-un episod din Seinfeld. Pe moment, o fac sa vada daca ii tine miocardul pana la Catena. Cameo cel putin flescait pana acum. 

Tare ma tem ca poanta colonialista cu englezul-olandezul creditor nu e o poanta deloc pentru cei de la HBO. 



Umorul lui Vasluianu n-o mai amuza pe nevasta-sa. Si asta inca de ani de zile. Cineva trebuia s-o spuna si la televizor. 

Turistul sexual 2013. Schite si repere. Comparat cu David si Vasluianu, e totusi o imbunatatire, si numai pentru faptul ca in timp ce bea whisky ceva jazz lipsit de personalitate incepe sa cante din senin. Cineva de la HBO chiar se pricepe la lampi si becuri, la fix le nimereste pe alea de la Ikea. 



"Am plecat in mijlocul sedintei foto, nu mai urla la mine". Ma intreb cine va da cu matura prin studio atunci. 



Nasoasa a intrat in coma dupa o operatie estetica ( asa a stiut HBO introduce convenient coma), ocazie pentru ca familia ei sa se reuneasca: doi pensionari imbracati in perdele de la magazinul de 3,9 lei si o aratare (poza de sus) ce imi pare a fi o sinteza intre Anca Turcasiu si Monica Tatoiu (mai ales referinta la Dumnezeu). 

Aparent tipa e Carmen de la Carmen Design, "cea mai tare creatoare de moda, cu prezentari la.la...la Paris!". Da, Carmen Design suna indeajuns de ghetto si ea arata indeajuns de uzata incat sa fie ciudatenia serii. Si cicatricea de vaccin de pe umar, bine stantata in grasime, e autenticitate, oamenii vor asta, stii? 


Pe la lucru :) with Cretin Geek 88, Mironosita_yo, Impreuna Salvam! Hipster, Social Butterfly Urata si Proasta. 



Eva si-o trage cu babetul etnic-ambiguu pentru ca i-a cumparat o vodca si un lantisor. Ma gandesc c-o fi noul kink din agentiile de publicitate din Bucuresti, ceva role-play nostalgic douamiist de gen studenta flamanda din Vaslui care se fute cu orice Angelo pe-o ciorba si-un pachet de tigari. Si oricum, cum sa-i rezisti unui batran in halat Coccolino? Presimt ca vom auzi episoadele viitoare cliseul "de fapt cautam pe cineva ca tata, orice femeie vrea un barbat ca tatal ei, nu?"



8 comments:

  1. bravo...acelasi stil cabotin cu care ne-au obisnuit cineastii romani,de data asta sub atenta indrumare a unui regizor evreu(Bauman)...tot respectul pentru blog...il voi urmari!

    ReplyDelete
  2. Salut, mersi pentru aprecieri. N-as merge pana acolo in a zice ca Bauman e evreu si ca asta inseamna ceva, cred ca a fost pus acolo pentru ca stie filma chestii ca-n reclame.

    ReplyDelete
  3. ma refer la puternica influenta hollywoodiana,hbo este totusi o subsidiara a lui Time warner...daca ai observat,pana si in serialul precedent"in deriva",actiunea avea de asemenea puternice conotatii sexuale,pe care eu unu le pun pe seama evreilor din media...ma rog...departe de mine gandul ca as putea sa par xenofob doar ca ma deranjeaza cand un film care poate are un scenariu bun este transformat in mod barbar in ceva ce se poate prezenta ca si vulgar...in rest,aceeasi actori care au facut atf-ul cu Stela Popescu si Arsinel in rolul profesorilor...seara buna
    p.s.:observ ca ai ceva cronici la anumite filme de la tiff ,de aceea as vrea sa te rog,daca nu ai facut-o deja,sa iti indrepti usor atentia catre cinematografia sud-coreeana,care chiar daca pare inundata de clisee americane ,inca are puterea de a mai produce surprize vizuale si emotionale ,altele fata de cele cu care am fost obisnuiti...cius

    ReplyDelete
  4. nu vad legatura dintre evrei si sex in media, masinatiunile astea zioniste imi cam scapa, chit ca si eu sunt pe sfert jidan. Da, si mie imi plac unele filme sud-coreene. Nici telenovelele lor nu-s de ici, de colo.

    ReplyDelete
  5. Nu o sa spun multe. Ideea e asta: din pacate in serialul asta prost( clar ) sunt niste actori buni, foarte buni. Ca facem numai seriale de mantuiala, sunt complet de acord. Dar sa nu mai aruncam cu diverse in toata lumea...ca nu e vina lui Vasluianu ca nu are ce sa joace.

    ReplyDelete