Tuesday 4 February 2014

Episodul 11

Nu inteleg de ce personajele, desi au la indemana obiecte special construite pentru confort, tind sa faca acrobatii cand isi destainuie sentimentele.


Daca ar fi fost 3D, ii puteam simti barba lui Vasluianu pe frunte.


Vasluianu: "M-ai pacalit si...si...ai obtinut servicii sexuale de la mine". In primul rand, observ ca pentru un episod Lia Bugnar n-a fost la tastatura, ci purtatorul de cuvant al Politiei din Vaslui. Apoi, cred ca "servicii" e un pic optimist.

"Toate astea sub masca de fiinta spiritualizata." O fi o gluma meta despre nasul-proptea al nasoasei? In sensul ca e o masca propriu-zisa. Oricum, mie imi aduce mai mult aminte de un Asgard.


"Recunosc miasma asta dulce a ta." Stiam ca la un moment dat il voi vedea pe Vasluianu adulmecand pe cineva, dar asta nu face experienta mai putin traumatizanta.

"Gandul ca epiderma mea s-a atins de-a ta ma face sa borasc". Cineva s-a dat pe dexonline de pe laptopul de serviciu.

"Daca ar afla, ar face un atac de apoplexie." Lui Vasluianu nu i-a zis nimeni ca Stii si Castigi nu mai ruleaza de multa vreme, n-are rost sa invete cuvinte pe care oricum le foloseste aiurea. Posibil sa fie o referinta la epiderma lui Mihai Calin.

Vasluianu arata spre cer si spune ca lucrurile asta se pun la socoteala. Ma intreb daca Dalai Lama face un excel cu pacatele sexuale ale femeilor nemaritate pe care-l trimite apoi mai departe. Lui byron.

Nasoasa livreaza un "Virgil!" superb.

Scena de bataie dintre contabil si Vasluianu captureaza foarte bine natura gogoman-tragica a serialului.


Am impresia ca Vasluianu si strainul libidinos isi paseaza aceeasi camasa in carouri de la o scena la alta.

"Nu te simt, Laura. Nu te simt. E o problema cu energia ta." E o deficienta de miasma, un lifestyle paleo o repara si pe asta.

"Bucata aia de metal care se numeste clanta."

Lia Bugnar scoate piesele grele pe final de sezon. Vasluianu e "cacacios." Poate e doar niste sange mai negru eliminat in urma crizei de apoplexie.

"Stai doar un minut.
Nu mai am minute pentru tine."
Gata boieria cu sponsorizarile cu 072 si 3.

Ma intreb de ce clinicile de infrumusetare arboreaza drapelul national.

"Ce cauti aici? Ai venit sa ma umilesti din nou?
Bineinteles ca nu."

Of.

"Esti un pres, Adi. Un pres de sters picioarele." Ce interesante sunt cursurile astea de actorie de improvizatie. Eu vreau sa fiu un dupa colt.

"Daca te mai hartuieste, suna-ma. In clipa doi m-ai sunat". O sa-l zdrobeasca cu legitimatia de membru al Asociatiei Filetestilor, sucursala Zimnicea.


Si lasata sa vorbeasca singura, Iasmina e sub o eleva de a sasea care recita Vlahuta. Macar cadrul o mai salveaza- e atat de acoperita de nimicuri de toate felurile incat poti atipi alea 20 de secunde cat vorbeste. Cred ca toate personajele au trecut cel putin o data prin fata vitrinei luxoase, unde altundeva sa se plimbe bucuresteni oarecare?


HBO a reusit sa faca un serial mai putin complex/credibil narativ decat un videoclip al Domnului Problema.

Desigur, morala serialului e ca "oamenii rai" sunt pedepsiti de destin pentru faptele lor (Iasmina si-a luat un WV Golf in bindeu si va pierde sarcina). Cea mai mare smecherie pe care BOR a facut-o vreodata a fost sa-i faca pe oameni sa cheltuie bani pe byron si dolly shots sa le transmita mesajul.

byron zice ca ea nu poate vedea "firul nevazut pana la el." EL. Ce altceva sa faci pe lumea asta daca nu sa suspini dupa un gay closeted (David) sau un Vasluianu vag lombrosian?

No comments:

Post a Comment