Tuesday 18 February 2014

Episodul 13

"Sa stii ca numai daca ma gandesc la sex ca si raman insarcinata, sunt foarte fertila." Interesanta ideea asta de auto-inseminare imaginara a Jasminei, o fi prototipul femeii HBO Romania ideale: cretina si dispusa la orice pentru a captiva careva mascul generic pus sa citeasca replici scrise de o punga cu pufarin. Cat despre actrita, oricat si-ar contorsiona obrajii si buzele de parca i s-a dat sa miroase un pechinez pus la marinat in carbit, daca nu dau si niste lacrimi, parca nu e drama.


Isi da si HBO corigenta in "hai tu, sa fie ceva cu nostalgie si vintage si culori, stii cum zic, ca un wink, ca se prinde lumea".


Nasoasa e gravida cu copilul lui Vasluianu. Va fi o nastere foarte urata daca infantul iese direct barbos.

"La varsta mea, as putea spune si mersi". Da, spune mersi pentru un copil din flori cu un individ instabil psihic care te-a amenintat cu moartea la o adica. Orice pentru un bb mik si skumpik!

Plimbandu-se la intamplare prin Bucuresti (care e un fel de rezumat intelect-de-limita de Paris, New York si creierii designerului-sef Ikea), Vasluianu gaseste un grup de bucuresteni in conditie fizica buna, care fac chestii orientale adoptate de vestici si ii imita. Ma gandesc ca daca o lua pe alta alee gasea sase baieti care trageau cu cornete intr-o pisica sau doi zilieri in coma alcoolica tolaniti intr-o roaba. Ma rog, zeii dramei middle class l-au impins inspre ispasire emotionala social media friendly.


"Nu vreau decat sa te salvez de viata aia banala pe care o duci". Da, banuiesc ca daca se va uita indeajuns la camasa lui in carouri, o sa fie tranportata in Narnia. Mai ales daca Vasluianu ii recita asta.


Femeia "incuie usa" in timp ce contabilul, cel mai implauzibil mascul din serial (da, chiar mai implauzibil decat David) se napusteste s-o salveze de Vasluianu. Chiar si in universul asta in care toata lumea are smartphone si apartamente din Igloo, tot metoda Toma Alimos pune lucrurile in ordine.

Profanitatea ultima (cacat) e livrata de un personaj cuaternar cu moaca de bouncer ce pune stampila pe dosul palmei la concerte in singurul bar de rock din Carei sau ceva. S-a rentat si UNATC, apuci sa zici caca pe un canal din pachetul premium.


Nu poate cineva sa faca ceva in legatura cu aratarea asta?


Nectarul Pop Music e proiectul de 500,000 de euro. O reclama in care o pensionara machiata trage o dusca dintr-o sticla de Brifcor. Unde esti tu, Ion Jurubițǎ?

Suvitza bagata in camasa intr-o parte e in voga la inmormantari de final de sezon. De inteles ca individul a sesizat ca e o ocazie sa faci o referinta sartro la Reservoir Dogs, dar pentru asta trebuie sa ai umeri sa poti purta un sacou. Si da, cred ca e dezolant pentru lesbiana cu par scurt sa fie refuzata in favoarea astuia.



David ii spune Evei c-o iubeste cam cu aceeasi pasiune si brevitate cu care-ti zici data nasterii la recrutare.

Se anunta un amor intre Ramona Design si Vasluianu in India pentru sezonul doi. Macar e maximizat potentialul de mahala al povestii.

Stela Popescu in postura de senior al raului, vorbind la smartphone, lafaita intr-un fotoliu ramas din recuzita pentru Sapte Cai, mi-a gadilat talpa profunda intr-un mod.





7 comments:

  1. Ma deranjeaza ca s-a terminat serialul mai degraba din cauza ca nu pot sa mai citesc review-urile tale savuroase. Inca sunt pe jos de râs de la faza cu "aratarea". Ahahahaha!

    ReplyDelete
  2. Mark Racz, nu pot sa ma abtine de la a-ti spune ca esti un om foarte frustrat. Comentariile tale sunt penibile, nici nu stiu cum poti sa debitezi asemenea ineptii.
    Esti ridicol. Sper ca esti vreun copil de 10-12 ani, altfel ar fi un caz grav.

    ReplyDelete
  3. https://www.youtube.com/watch?v=1DJxNDINE3A astept cu interes un nou blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probabil ca vine, m-am uitat la primul minut. si e cam prost :D

      Delete